Varstvo osebnih podatkov in politika zasebnosti

SPLOŠNE DOLOČBE

 • Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko naročil ali spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani izključno s strani podjetja EUREKA ADV d.o.o. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
 • Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.
 • Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletnega mesta EUREKA ADV d.o.o. za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila.
 • V podjetju EUREKA ADV d.o.o. smo poskrbeli, da bo vsak nakup na spletni strani trgovina-EUREKA ADV.com popolnoma varen. Vsi zaupni podatki, ki se prenašajo preko spleta (osebni podatki, podatki o nakupih, ipd) so ustrezno varovani, zato so za tretje osebe nedosegljivi.
 • Spletna stran trgovina-EUREKAADV.com je varovana s SSL certifikatom, ki nudi dodatno varnost.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno originalno programsko opremo (posodobljeno protivirusno zaščito) svojega računalnika.
 • Prodajalec se zavezuje, da bo pri poslovanju uporabljal ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov in plačil.
 • Prodajalec se kot obdelovalec podatkov zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-2) in v skladu z Uredbo o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov).
 • Prodajalec vse osebne podatke uporablja izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo s stranko. V kolikor se stranka prijavi na e-novice prodajalec uporablja strankine podatke tudi za namene oglaševanja.
 • Osebni podatki stranke v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovorna tudi stranka, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
 • Za uporabnike prodajalec hrani osebne podatke, kot so: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, IP naslov, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
 • V kolikor želi kupec odjavo iz seznama prejemnikov e-novic, je možna kadarkoli preko elektronske pošte info@trgovina-EUREKAADV.com. Odjavi se lahko tudi s klikom na odjavno povezavo v katerihkoli od prejetih e-Novic. Zaradi specifičnosti poslovnega procesa in tehničnih omejitev je možno, da bo kupec še prejel našo e-pošto, v primeru, da je bila e-pošta že poslana oziroma v fazi pošiljanja.
 • V kolikor želi kupec brisati osebne podatke, katere hranimo za pošiljanje e-novic, nam mora to sporočiti na elektronski naslov info@trgovina-EUREKAADV.com. Zahtevek za brisanje prijave mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim ste se prijavili na e-novice ali pa morate navesti elektronski naslov, ki ga odjavljate. V roku 15 dni od prejema vaše zahteve za brisanje prijave, bomo zbrisali vaše osebne podatke.
 • Stranka je odgovorna za resničnost posredovanih osebnih podatkov. Naročilo lahko odda zgolj na svoje ime, na ime tretje osebe pa le, od katere ima podpisano pisno soglasje.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

 • Podjetje vodi osebne podatke v zbirkah osebnih podatkov, ki jih vzpostavi na podlagi zakona in osebne podatke, ki jih vodi v okviru zakonsko določenih zbirk na podlagi soglasja osebe, na katero se podatki nanašajo.
 • Oseba, o kateri se vodijo osebni podatki, oziroma pooblaščenec osebe ali zakoniti zastopnik osebe, o kateri se v zbirki osebnih podatkov vodijo njegovi osebni podatki, lahko vpogleda v osebne podatke, vodene o njem oziroma o zastopancu in jih ima pravico prepisati. Vpogled in prepis osebnih podatkov je osebi omogočen v roku 7 dni od dneva, ko je bila dostavljena pisna zahteva na podjetje.
 • Osebni podatki, vodeni v zbirki osebnih podatkov podjetja, se lahko posredujejo drugim uporabnikom samo, če so za njihovo pridobitev in uporabo pooblaščeni z zakonom ali na podlagi pisne zahteve ali privolitve osebe, na katero se osebni podatki nanašajo.

BRISANJE PODATKOV OZIROMA UNIČENJE NOSILCEV OSEBNIH PODATKOV

 • Osebni podatki se lahko vodijo v zbirki osebnih podatkov le toliko časa, kolikor je potrebno oz. je zakonsko določeno, da se doseže namen, za katerega se zbirajo in vodijo.
 • Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov, se podatki zbrišejo oziroma uničijo nosilci podatkov.
Pravno obvestilo

EUREKA ADV d.o.o. ( v nadaljevanju podjetje) si pridržuje avtorske pravice na vsebino, ki je objavljena na naših spletnih straneh. Vsebine naših spletnih strani ni dovoljeno spreminjati oziroma uporabljati na spletnih straneh drugih podjetij. Vsebine ni dovoljeno kopirati za javne in komercialne namene.

Informacije na naših spletnih straneh so pripravljene z veliko mero skrbnosti. Naše podjetje ne prevzema odgovornosti uporabe kateregakoli dela vsebine za različne namene. Uporaba vsebine, ki je objavljena na naših spletnih straneh, poteka na lastno odgovornost uporabnika.

Snemanje programov in podatkov z naših spletnih strani se izvaja na lastno odgovornost. Naše podjetje ne odgovarja za morebitno škodo, ki lahko nastane pri uporabi datotek in podatkov s spletnih strani. Prav tako ne odgovarjamo za morebitne računalniške viruse, ki nastanejo kot rezultat presnemavanja datotek ali podatkov z naših spletnih strani.

Spletne strani vsebujejo tudi povezave na spletne strani drugih podjetij z namenom, da vam omogočimo dostop do dodatnih virov informacij. Naše podjetje ne odgovarja za vsebino na povezanih spletnih straneh drugih podjetij, in v kolikor bo ugotovljeno, da je tovrstna vsebina zavajajoča, bomo te povezave prekinili, takoj ko bo to tehnično mogoče.

Varovanje podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Upravitelj spletne strani je podjetje EUREKA ADV d.o.o., ki je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezano k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja spletna stran zbira naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja,
 • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
 • kontaktno telefonsko številko,
 • geslo v šifrirani obliki,
 • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na našem spletnem mestu.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Upravitelj spletne strani lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Na vaš računalnik lahko spletna stran med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) ter piškotke sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku EUREKA ADV d.o.o. shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj spletnega mesta lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. EUREKA ADV d.o.o. podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih EUREKA ADV d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov EUREKA ADV d.o.o.

Kaj so piškotki?

Zaradi uvedbe nove EU zakonodaje o uporabi piškotkov na spletnih straneh, smo vas dolžni vprašati za dovoljenje, in vas prosimo, da sprejmete uporabo piškotkov, saj z njihovo pomočjo naša spletna stran bolje deluje in vam lahko nudi boljšo uporabniško izkušnjo.

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Katere piškotke uporabljamo?

Na naši spletni strani uporabljamo analitične piškotke tehnologije Google Analytics, ki se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Te informacije uporabljamo za pripravo poročil in so nam v pomoč pri izboljšavah uporabniškega vidika spletne strani. Piškotki zbirajo informacije v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev spletne strani, od kje so obiskovalci prišli na to spletno stran in spletne stani, ki so jih obiskali. Nekateri piškotki, določeni za ta namen, se samodejno odstranijo iz naprave, ko zaprete svoj brskalnik. Drugi se lahko ohranijo do 24 mesecev od vašega zadnjega obiska naše spletne strani.

  Upravljavec spletnega mesta eurekaadv.com in vseh podatkov povezanih z njim je:
  EUREKA ADV d.o.o.

  Šmarska cesta 7C, 6000 Koper
  VAT No.: SI39077616
  Reg. No.: 3980472000

  Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam. Podrobneje o ravnanju z osebnimi in drugimi podatki uporabnikov si lahko preberete v pravnih pogojih.

  Za podrobnejše informacije v zvezi z zasebnostjo, nam lahko pišete na: info@eurekaadv.com